dimarts, 1 de desembre del 2009

Seguim celebrant l'any Darwin

El dissabte passat, 28 de novembre, vam assistir a les X Jornades de Geologia on vam sentir les conferències de Carlos de Santisteban (Departament de Geologia. Universitat València), Josep Lluís Barona (Catedràtic d'Història de la Ciència. Universitat de València) i Jesús Catalá (Professor d'Història de la Ciència. Universitat Cardenal Herrera-CEU). Tres perspectives diferents per a apropar-nos a la figura de Darwin i l'evolucionisme. Alumnes del nostre IES també van assistir a les conferències.

El dissabte 12 de desembre hi ha organitzada pel CEFIRE un altra jornada en el Planetari de Castelló seguint amb la figura de Darwin.
Us fiquem el programa:
  • 10:00/10:30 h .- Presentació de la jornada.

  • 10:30 / 11:30 h .- Trajectòries evolutives de la complexitat biològica. Diego Rasskin (Investigador Ramón y Cajal - Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva . Universitat València) .

  • 12:00 / 13:00 h .- L'evolució en els tribunals, de Darwin al cas Maeso. Fernando Gonzalez (Departament de Genètica - Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva . Universitat València).
  • 16:30/ 17:45 h .- Darwin en els centres educatius/aules.

IES Francisco Ribalta (Castelló de la Plana). Monogràfic de la revista Ribalta. Francisco Mezquita i Joan Peraire.
IES Ramón Cid (Benicarló) L'origen de les espècies en l'aula. Fede Domingo i Pere Bausà
CEIP Carles Selma (Castelló de la Plana). Darwin i l'evolució, un projecte de centre.


  • 18:00/ 19:00 h .- El context històric-científic de l'obra de Charles Darwin. Victor Navarro (Institut d'Història de la Ciència ''López Piñero''. Universitat de València-CSIC) .

Informar també que demà dia 2 de 12:30 a 13:30 Janet Browne farà, en el Jardí Botànic de València, la conferència de clausura del II Congrés de la Societat Espanyola de Biologia Evolutiva amb el títol The legacy of Darwin. Llàstima de l'hora.