diumenge, 10 de maig del 2009

Un itinerari per les terres de l'Alcalatén i del Maestrat.

Ahir dissabte realitzarem un itinerari geològic i botànic.
Vam gaudir de les explicacions i comentaris força interessants que Vicent Cardona i Ramón Saborit ens van fer.
Vam veure, entre altres coses, les pissarres carboníferes de la Pobla Tornesa, la flora del barranc de la Font de la Pegunta a Penyagolosa, els poljés de Vistabella i de Mosqueruela, el pi conegut com el pi "del letrado" un vell supervivent a Mosqueruela, els estrets del riu Millars a Linares de Mora... També vam apreciar les magnífiques construccions de pedra en sec que es conserven per aquestes terres i que són dignes de destacar.
Vam aprendre amb Vicent alguna cosa més sobre la història geològica de la serralada Ibèrica i amb Ramón més sobre la flora d'aquests indrets. La coordinació de l'activitat la va fer Francesc Peñalver des del CEFIRE de Sagunt.
Vam veure paissatges, formacions geològiques, passejarem per la muntanya i vam sentir històries i mil i una anècdotes que ens van contar al llarg de tot el camí. Sempre és un plaer escoltar i aprendre d'aquests companys que ens dediquen part del seu temps.


2 comentaris:

Guillermo Rubert ha dit...

No pareu mai!!!! jejejee Al final jo vaig anar a les jornades d'astronomia, on també van anar lola escrig i teresa, van estar prou interansants. Ja casi acaba el curs per als de segon, supose que també estareu liats anb els examens finals... Jo també nomes em queden 3 setmanetes i examens a saco. Que vaja bé!!!!!

Ignasi i Pilar ha dit...

Hola Guillermo.
Ja ens van dir que estaves en les jornades d'astronomia.
Ara ja estem en la recta final !!!
Carrega les piles i a per eixos exàmens, ja saps que et desitgem tota la sort del món.
Besets.