dimecres, 18 de febrer del 2009

Jornades de geologia al Planetari.

Aquest cap de setmana passat vam poder gaudir d'una sèrie de conferències.

A Vila-real va vindre Juli Peretó i ens va parlar de Darwin, de la seva vida i del seu llegat. Un resum d'història de la ciència. També va parlar de microevolució, d'evolució en els homínids, de coevolució...
Al Planetari el divendres vam poder escoltar a Jorge Wagensberg. Un gran divulgador. Ens va explicar com es van plantejar visualitzar la història de la Terra i de la vida en la Terra en el museu de Barcelona. "Un buen museo debe dar las herramientas para estimular la conversación". El museu com a font d'estímul.
El dissabte vam tenir tres conferències. Algunes més atractives que altres, però en qualsevol cas, de totes se n'apren. Stefano Enzo ens va parlar de l'aplicació dels raigs X per a l'estudi dels ossos fòssils, Sonia Ros ens va fer un repàs de les 5 grans extincions ocorregudes al llarg de la història de la Terra i vam poder saber més sobre la tafonomia i els factors tafonòmics amb la xerrada de Carlos Martínez.
Per la vesprada tallers. Ignacio Morell ens va recordar conceptes d'hidrogeologia i Jose Vicente Casado ens va parlar de meteorits.
El diumenge Manolo Canseco ens va parlar de José Joaquín Landerer, de la seva vida i dels seus treballs en molts camps diversos, a destacar els d'astronomia i de meteorologia.
A l'acabar la seva conferència li van fer un merescut homenatge a Manolo per tot el seu treball al llarg de molts anys per tal d'aconseguir que la ciència estiga més present a Castelló.
Després Ignacio Morell ens va fer una conferència sobre l'aigua a la Comunitat Valenciana i a Castelló i vam acabar amb Francisco Anguita. "Cuando podemos plantear una pregunta estamos más cerca de la respuesta".

Escoltant a tota aquesta gent podem començar a plantejar-nos preguntes.
Podeu veure molts bons resums i imatges al Blog de l'Àmbit Científic del CEFIRE de Castelló i al Blog de Manel Collado de l'IES Penyagolosa. Us recomanem que els visiteu!.



2 comentaris:

Guillermo Rubert ha dit...

Aaaa, Gracies, ja no m'enrrecordava de la fira de minerals, ejjejeje. ens veem!!!

Ava Gardner ha dit...

¡Nosotros también iremos porque tenemos unos amigos que tienen parada! El año pasado Nacho se puso las botas verndiendo minerales, y, con los dinerillos que se sacó me llenó la casa de toda clase de piedras que metió en diversas cajas de zapatos.