dimecres, 18 de juny del 2008

Els lliris de Bèrnia

Aquesta nit a les 22:30 en el programa de Medi Ambient de Punt2 podrem veure dos reportatges.
Un dels lliris de Bèrnia, on ens mostraran un jardí de les Planisses de Bèrnia, a la Marina Alta, on podrem gaudir d'una fantàstica col·lecció de lliris. Els propietaris són Christine Lomer i Nick Brown, del Regne Unit de la Gran Bretanya, residents a la zona des de fa dècades, que van decidir fer d'aquest lloc el seu jardí i la seva llar. A més de l'acció natural de la vegetació, han aconseguit reproduir més de 300 espècies diferents d'híbrids.
Aquesta primavera, especialment generosa en aigua, ha fet que es trobe en un fantàstic moment per a poder visitar-lo.
També ens parlen, en aquest primer reportatge, de Bernat Guillon, propietari de l'alqueria de l'Anetillar, un lloc privilegiat per la varietat d'orquídies que hi ha. Un espai digne de ser declarat microreserva.
L'altre ens parlarà del Cedre d'Utiel, un arbre plantat en 1898 i que pot estar en perill per un projecte urbanístic.
Si no podeu veure'l avui també es passarà el dissabte 21 de juny a les 13 hores i el diumenge 22 de juny a les 22 hores.
Us fiquem un enllaç al Blog de Joan Piera per a saber més del jardí dels lliris.
No us perdeu el programa!.

2 comentaris:

Joan Piera ha dit...

L'exemplar d'Iris de la foto és magnífic amb els vexilis i les ales esplendorosos. Els propietaris del Jardí dels Iris són Christine Lomer i Nick Brown, que no són francesos, sinó del Regne Unit de la Gran Bretanya. El segon protoganista del programa és el francés Bernat Guillon, propietari de l'alqueria de l'Anetillar i persona molt sensibilitzada en la tasca de protecció d'orquídies.
Els llocs del programa d'avui estan molt pròxims al llogaret de Pinos (Benissa). A 1 Km de la eixida del poblet, trobarem un pont en una curva amb la senyalització "Marnes", que hem d'agafar i ja arribarem al Jardí i poc després a l'Alqueria (Les Planisses). És una proposta d'excursió a fer en qualsevol moment.
Salutacions ben cordials
Joan Piera
El programa Medi Ambient es repeteix el dissabte 21 de juny a les 13 hores i el diumenge 22 de juny a les 22 hores.

Ignasi i Pilar ha dit...

Moltes gràcies Joan pel teu comentari, ja hem fet la correcció que ens has indicat respecte als propietaris del jardí dels Iris. Gràcies també per ajudar a localitzar el lloc.
Cada vegada hi ha més motius per a tornar a les vostres terres!!!
Molts besets.