dimecres, 16 de maig del 2007

Projecte Ionia GlobCover: una nova visió de la Terra.

Ahir va eixir un article molt interessant de Javier Armentia (director del Planetari de Pamplona) que parlava del projecte Ionia GlobCover que utilitza imatges del satèl·lit ENVISAT de l'Agència Europea de l'Espai (ESA) que configurarà el mapa de la superfície terrestre. Quan estiga complet (el Congrés de presentació de resultats serà el proper mes de juliol) se tindrá un mapa amb una resolució tres vegades major que les actuals.
Com diu en el seu article:
"Se trata del mayor satélite de observación de nuestro planeta lanzado al espacio, con mas de 8 toneladas de peso, disponiendo de varios instrumentos que realizan un continuo escrutinio del estado de salud de la Tierra: por ejemplo, uno de sus espectrógrafos analiza la clorofila presente en la superficie marina, lo que proporciona mapas del fitoplancton que es la base de la alimentación de la vida en los océanos."
Us fique este enllaç, per a veure per on està passant el satèl·lite i este per a veure altres imatges.

2 comentaris:

Guillermo Rubert ha dit...

Com veig que teniu el blog sense entrades, vos facilite aquesta adreça en la que hi ha moltes imatges fetes pel satèl·lit Cassini, alguens són molt interessants. A veure si ara que pompte finalitzem els examens tots ens podem dediacar més a internet.
La pàgina és esta: http://ciclops.org

Ignasi i Pilar ha dit...

Gràcies Guillermo, aquesta setmana hem estat un poc liats però ara ja estem un poc "menys liats". Pengem la teua adreça i alguna coseta més.