diumenge, 28 de gener del 2007

Contestant preguntes.

El que sabem dels cicles solars és el que hem llegit en diferents articles de la NASA.
Fa molts anys que es registren i es descriuen cicles en l'actitvitat del Sol. Sembla que els cicles solar tenen una durada de 10-11 anys i que cap al 2010-2011 pareix que tindrem un cicle solar dels més intensos registrats.
Hem ficat en LINKS d'interés la pàgina web de la NASA i de l'Institut d'Astrofísica de Canàries i et donem altres adreçes que et poden resultar curioses:
http://ciencia.nasa.gov/headlines/y2006/21dec_cycle24.htm
http://www.lanasa.net/
http://ciencia.nasa.gov/headlines/y2006/10mar_stormwarning.htm
http://www.iac.es/boletinpalma/diciembre2006/index.htm
http://www.bornet.es/notic/Ciencias_de_la_Tierra_y_Climatologia/170101020741.shtml
http://www.espacioprofundo.com.ar/

Respecte a les aurores polars t'afegim un article de David Navarro i Benjamín Montesinos que pensem que t'aclarirà dubtes. Fixa't que és un weblog.
http://weblogs.madrimasd.org/astrofisica/archive/2006/09/01/39329.aspx

I per a que no sols siguen paraules , què tal una imatge?.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Al final les aurores són una conseqüencia dels canvis de l'activitat solar. Aquestos canvis també estan relacionats amb els canvis climatics, tot està relacionat jejeje. Ens tindrem que preparar per a les conseqüencies en les noves tecnologies. Són molt interesants aquests enllaços que hau facilitat, ja les miraré en més detalls però pareixen molt bones.Gracies per tot i espere que aquestes noticies no només m'interesen a mi. La foto, com les de les aurores, molt impressionant.
Sou el millors